X9S HOW TO FLASH ZIDOO X9S UNIT

Discussion in 'ZIDOO X9S' started by HoneCharles, Oct 8, 2016.

  1. francishe

    francishe Member

    Thx for prompt reply. Update from 1.4.12 to 2.1.25 without doing anything in between?
     
  2. HaoSs

    HaoSs Well-Known Member Beta test group Contributor

  3. Andre1

    Andre1 New Member

    Hello friends, I did every TTL UART procedure as slavensiz taught in 142, but mine got the following message:


    (VO_ConfigHDMI_InfoFrame) L:236, is_hdmi_plugin 1, hdmiMode 1!!Mode 1 dataByte1 0x00000000 0x00000000 0x00000000
    dataByte4 0x00000000 0x00000000 int0 0x00000001

    (HDMI_3D) mode 1, HDMI_gen 1, En_3D 0, Format_3D 0 scramble:0!!clearDynamicRangeMasteringPkt()

    go back SET_HDMI!!boot_info 0xa0000000 magic 0xfdffffff en 238
    [AO][_AO_if_video_HDMI_mode]HDMI not enabled
    [AO][+]_AO_setup_default_audio_infoframe
    [AO][--]_AO_hdmi_disable(0)
    [AUDIO WARNING]
    [AO][_AO_hdmi_disable]do nothing, HDMI not enable 0x00000000 0x00000001
    Audio_Channel_Count 1 :2CH, audio_layout:0
    HDMI_Frequency 148 :1080p50,1080p60
    Sampling_Frequency 3 :48K
    CTS = 148500, N = 6144
    [+][HDMI_gen_audio_infoframe]
    CA:2CH: L,R
    [-][HDMI_gen_audio_infoframe]
    SYS_PLL_PSAUDA1 [ 0x98000130]: 0x0050022d
    [AO][++]_AO_hdmi_enable(0)
    [AUDIO WARNING]
    [AO][_AO_hdmi_enable]do nothing, HDMI not enable 0x00000000 0x00000001
    [AO][-]_AO_setup_default_audio_infoframe
    TVE_setDAC 2485, 0xd48bd400
     
  4. kimjy

    kimjy New Member

    TTL UART....

    CPU : Cortex-A53 쿼드 코어
    보드 : Realtek QA 보드
    [ERR] get_accessible_ddr_size : hw 설정 에러. (불가능한 값 0x0)
    [ERR] CONFIG_SYS_RAM_DCU1_SIZE 사용으로 폴백
    DRAM : 1GiB
    매핑 메모리 0x20000000-0x40000000 캐시되지 않음
    : 시리얼
    아웃 : 시리얼
    오류 : 시리얼
    자동 부팅을 중지하려면 아무 키나 누르십시오 : 0
    rtk_plat_set_fw가 아직 포트되지 않았으므로 기본 설정 사용

    SET_HDMI로 돌아갑니다 !!
    boot_info 0xa001f600 매직 0x2452544b ko 1
    boot_info.w 1280 시간 720
    boot_addr 0x1e800000
    boot_osd_buffer_end : 0x81df13f0
    승 1280, h 720, img0 0x1e800000, pitch0 5120
    표시 x 0 y 0 w 1920 h 1080
    PowerOnOSD ~~
    ## 01f00000에서 Flattened Device Tree Blob
    0x1f00000에서 fdt blob을 사용하여 부팅
    fdt 메모리 영역 예약 : addr = 0 size = 30000
    fdt 메모리 영역 예약 : addr = 1f000 size = 1000
    fdt 메모리 영역 예약 : addr = 1ffe000 size = 4000
    fdt 메모리 영역 예약 : addr = 2200000 size = c00000
    fdt 메모리 영역 예약 : addr = 3000000 size = 100000
    fdt 메모리 영역 예약 : addr = 3100000 size = 6000000
    fdt 메모리 영역 예약 : addr = 10000000 size = 14000
    fdt 메모리 영역 예약 : addr = 1fc00000 size = 1000
    fdt 메모리 영역 예약 : addr = 22000000 size = 17bb000
    0000000001f00000에 장치 트리 사용, 0000000001f12435 종료
    슬레이브 CPU 가동
    BL31 진입 점으로 이동
    "동기 중단"처리기, esr 0x02000000
    ELR : 10120000
    LR : 23e90
    x0 : 0000000000280000 x1 : 0000000001f00000
    x2 : 0000000010120000 x3 : 0000000000000000
    x4 : 000000000000d408 x5 : 0000000001f0e000
    x6 : 0000000001f00000 x7 : 0000000001f0d4e0
    x8 : 0000000001f000c8 x9 : 0000000001008000
    x10 : 000000000a200023 x11 : 0000000000000002
    x12 : 0000000000000002 x13 : 00000000000 페크 10
    x14 : 0000000001f0e000 x15 : 00000000000228e4
    x16 : 0000000000022b8c x17 : 0058c2a0d4482100
    x18 : 000000003ff44ea8 x19 : 0000000000000400
    x20 : 0000000000000400 x21 : 00000000000477e8
    x22 : 0000000000000003 x23 : 00000000000ffd50
    x24 : 0000000000000000 x25 : 0000000000000000
    x26 : 0000000001400000 x27 : 0000000000023e48
    x28 : 0000000000000000 x29 : 00000000000ffba0

    CPU 리셋 ...

    재설정 ...
    "동기 중단"핸들러, esr 0x96000021
    ELR : 233dc
    LR : 2416c
    x0 : 00000000000000a5 x1 : 0000000000dfa7a8
    x2 : 0000000000dfa7a8 x3 : 0000000000000001
    x4 : 000000009801b50c x5 : ffffffff00000000
    x6 : 000000000003b000 x7 : 000000000000000f
    x8 : 0000000001f000c8 x9 : 0000000001008000
    x10 : 000000000a200023 x11 : 000000000000000c
    x12 : 0000000000000002 x13 : 00000000000 페크 10
    x14 : 0000000001f0e000 x15 : 00000000000228e4
    x16 : 0000000000022b8c x17 : 0058c2a0d4482100
    x18 : 000000003ff44ea8 x19 : 00000000000ffaa0
    x20 : 0000000000000400 x21 : 00000000000477e8
    x22 : 0000000000000003 x23 : 00000000000ffd50
    x24 : 0000000000000000 x25 : 0000000000000000
    x26 : 0000000001400000 x27 : 0000000000023e48
    x28 : 0000000000000000 x29 : 00000000000ff950입니다.

    CPU 리셋 ...

    재설정 ...
    "동기 중단"핸들러, esr 0x96000021....
     
  5. Anand

    Anand New Member

    My zidoo x9s throws same error after successful installation through UART usb port.

    each time same issue: soft reset failed GPU Job fault freq

    [ 282.404230] mali 98050000.gpu: PWR_OVERRIDE0=0x00000000 PWR_OVERRIDE1=0x00000000
    [ 282.412258] mali 98050000.gpu: SHADER_CONFIG=0x00010000 L2_MMU_CONFIG=0x00000000
    [ 282.420305] mali 98050000.gpu: t6xx: GPU fault 0x4002 from job slot 0
    [ 282.420318] mali 98050000.gpu: Reset complete
    [ 282.444456] E/DC: [dc_sys_debug_work_func] dc_sys_debug(0x98008300) = 0x23400000
    [ 282.529404] mali 98050000.gpu: GPU Job fault freq from 580000000 to 580000000
    [ 288.007751] init: avc: denied { set } for property=rockchip.media.musiccount scontext=u:r:system_app:s0 tcontext=u:eek:bject_r:default_prop:s0 tclass=property_service
    [ 288.036281] mali 98050000.gpu: JS: Job has been on the GPU for too long (JS_RESET_TICKS_SS/DUMPING timeout hit). Issueing GPU soft-reset to resolve.
    [ 288.049922] mali 98050000.gpu: Preparing to soft-reset GPU: Waiting (upto 3000 ms) for all jobs to complete soft-stop
    [ 291.060949] mali 98050000.gpu: Resetting GPU (allowing up to 500 ms)
    [ 291.067479] mali 98050000.gpu: Register state:
    [ 291.072113] mali 98050000.gpu: GPU_IRQ_RAWSTAT=0x00000200 GPU_STATUS=0x00000009
    [ 291.079846] mali 98050000.gpu: JOB_IRQ_RAWSTAT=0x00000000 JOB_IRQ_JS_STATE=0x00000001 JOB_IRQ_THROTTLE=0x00000000
    [ 291.090645] mali 98050000.gpu: JS0_STATUS=0x00000008 JS0_HEAD_LO=0xf2c49c00
    [ 291.098408] mali 98050000.gpu: JS1_STATUS=0x00000000 JS1_HEAD_LO=0xf2c49a00
    [ 291.106632] mali 98050000.gpu: JS2_STATUS=0x00000000 JS2_HEAD_LO=0x00000000
    [ 291.114604] mali 98050000.gpu: MMU_IRQ_RAWSTAT=0x00000000 GPU_FAULTSTATUS=0x00000000
    [ 291.122887] mali 98050000.gpu: GPU_IRQ_MASK=0x00000000 JOB_IRQ_MASK=0x00000000 MMU_IRQ_MASK=0x00000000
    [ 291.133381] mali 98050000.gpu: PWR_OVERRIDE0=0x00000000 PWR_OVERRIDE1=0x00000000
    [ 291.141821] mali 98050000.gpu: SHADER_CONFIG=0x00010000 L2_MMU_CONFIG=0x00000000
    [ 291.149924] mali 98050000.gpu: t6xx: GPU fault 0x4002 from job slot 0
    [ 291.149932] mali 98050000.gpu: Reset complete
    [ 291.168808] mali 98050000.gpu: GPU Job fault freq from 580000000 to 580000000
    [ 291.177489] E/DC: [dc_sys_debug_work_func] dc_sys_debug(0x98008300) = 0x03400000

    how to fix the GPU reset fail.

    Thanks,
    Anand
     
  6. Agnul

    Agnul Member

  7. Anand

    Anand New Member

    is this suggestion meant for issue - soft reset failed GPU Job fault freq from logs? Do you mean my installation was incorrect.

    I did format the usb in fat32 and successfully installed like mentioned in post https://www.zidoo.tv/Support/support_guide/guide_target/7WjcmduqUFZKKmVViAFMcQ==.html.
    (after installation system says 100 percent and restart to boot up Zidoo logo to crash while loading)

    After installation and during first boot up. After 20 min i do get the initial setup message like Location Enable or Not POP UP screen but screen crashes and no input i can send to the box . after a while I get message: Unfortunately ZIUI stopped, ZIUI Cool isnt responding - do you want to stop. Crashes multiple time.

    So i tried using UART port to do the installation and get the GPU job fault log reappearing multiple times as mentioned above in logs.

    Appreciate your help on this.

    Thanks,
    Anand
     
    Last edited: Oct 17, 2019
  8. Agnul

    Agnul Member

    When you flash the pendrive you have to put it in the USB port 2 as indicated by the procedure.
     
  9. Anand

    Anand New Member


    thanks for your response.

    I tried all port including PORT 2.0 and multiple times. Every time it says installed 100 percent and GPU soft reset happens in logs and i tried emergency procedure a well.

    so you are saying this is software installation problem. I tried all the procedure including UART usb port installation but none works.

    Attached the Putty.log- after every recommended procedure end up the same issue GPU soft reset
     

    Attached Files:

    Last edited: Oct 18, 2019
  10. Pedro Salazar

    Pedro Salazar New Member

    When I power on my X9S, I only see the RED led turning on. No Blue led.
    That's a normal behaviour for your boxes when flashing?
    What that means? Hardware failure?
    I applied all the steps referred above and still the same.
    There is any requirement for the USB Pen besides the FAT32? My USB PEN is 3.0 but is connected in the USB 2.0 ports.
    Regards
     
  11. HaoSs

    HaoSs Well-Known Member Beta test group Contributor

    should work fine with 3.0 ( i used a 64 gb 3.0 stick)
    The led should turn blue when plugged in
     
  12. Pedro Salazar

    Pedro Salazar New Member

    So, is it damaged? Hardware failure? What should I do? I don't have any log file.
    I'm reading the threads in this topic and I think I'm having a different problem for the issues reported here.
    I'm still on the starting point... :-(
     
  13. Janium

    Janium New Member

    At a loss here... purchased a used Z9s (shouldn't have done that, I know).

    The thing didn't respond, just said "Hello", showed (wrong) time and nothing else. Does not react to remote control, no picture, no signal. Tried restoring factory settings, but no picture, so no interface (but when I hook it up to my network, OpenWRT is working fine).

    So I tried flashing. Copied v2.1.1 to USB and reset the device, waited for 15 mins. Still nothing, though something had happened according to the install.log on the USB (enclosed).

    Is it bricked?
     

    Attached Files:

  14. Janium

    Janium New Member

    OK. Flashed 1.4.12 and magically, the box came to life. I was exhilarated, as you can imagine. Then Zidoo wanted to update. So I obliged. And ended up with the now al too familiar black screen again!!!

    Can anybody tell me which "new" version is safe?
     
  15. Janium

    Janium New Member

    This is getting ridiculous...

    Reflashed my device to version 1.4.12 again. I found out that the native update of the device wanted to install version 2.1.8 (which I already established broke my device). So I tried the most recent version: 2.2.96. The installation failed and I ended up with a green screen and a device stuck at boot!!

    And now I can't get it back to 1.4.12 !@!!@!!!!
     
    Last edited: Nov 26, 2019
  16. slavensiz

    slavensiz New Member

    This topic is for ZIDOO X9S, you are installing firmware 2.2.96 from z9s, what is your prefix?
     
  17. Janium

    Janium New Member

    You're absolutely right. I have a X9S. So I accidentally uploaded the wrong firmware.... :(
     
  18. 3DBuff

    3DBuff Active Member

    I’m glad you tested it for all of us.
    Now we know what happens if you try to load newer firmware on the old player. It actually takes it but it locks up
     
  19. slavensiz

    slavensiz New Member

  20. Janium

    Janium New Member

Share This Page