Beta version v6.3.2 for Z9X/Z10 Pro/Z1000 Pro/UHD3000 released

Discussion in 'HDD Media player(RTD 1619DR)' started by mirror, May 7, 2021.

  1. Nice Monkey

    Nice Monkey Well-Known Member Beta test group

    The latest generation has a simple SMB server/client. Older generations had a very advanced server implementation.
     
  2. Bill-Z9X

    Bill-Z9X Active Member

    I am using SMB and have no problems, copying speed from PC to Zidoo is good

    upload_2021-5-9_20-6-31.png
     
    Mabon and darkeyes909 like this.
  3. Flasher

    Flasher New Member

    It's not about the speed of copying, the problem is with continuous SMB playback from the network, I have all SMB on the server from v1 to v3
    So the newest is also on.
     
  4. Bill-Z9X

    Bill-Z9X Active Member

    SMB V1 is switched off, no problems when playing GemMan 4K @ 60Hz

    upload_2021-5-9_20-45-2.png
     
    darkeyes909 likes this.
  5. Then it's misinforming people cause the setting is called "Show media info when pausing video" It makes no sense to show a blank screen when pausing a video.
     
  6. Flasher

    Flasher New Member

    This is no argument, as I wrote, it does not matter what transfer is needed, it also breaks the films that fly with a transfer of 1.5M / s NFS is fine for now
     
  7. Markswift2003

    Markswift2003 Well-Known Member SUPER Administrator Beta test group Contributor

    It's not blank, the video pauses, and that makes perfect sense to me - the one thing you don't want when watching a movie in a dedicated cinema is a load of crap on the screen when you pause to go for a wee ;)

    Come to think of it, a great feature would be a "Cinema Mode" or "Theatre Mode" where once you've started feature you don't get anything on screen other than the movie - with the exclusion perhaps of a progress bar if you skip forward.
     
    Mabon likes this.
  8. Am I the only one getting a green line through the screen during playback every once and a while, and when quitting an app sometimes? I think it might be linked to the green screen during rewind.
     
  9. cucnz

    cucnz Active Member

    watched full epi of Hobbit Unexpected Journy last night and zero green lines
    occassionally i see a flicker of green BUT only at the startup ,before the main home screen has landed
     
  10. blenky

    blenky Active Member

    Further testing just emphasises that current firmware has problems with UHD when played from menu

    Gattaca - plays at GUI refresh rate (60Hz) but correct resolution
    Hereditary - plays correctly
    Moon - same as Gattaca
    Star Wars Ep 4 - plays correctly

    So seems very hit and miss if you get correct refresh rate or even correct resolution plaing from UHD BD menu. Hope Zidoo can fix this for next release.
     
  11. I see green flickers as well but during playback. 2 or 3 times per movie.
     
  12. Bill-Z9X

    Bill-Z9X Active Member

    It's not an argument, but it shows that in a different environment it works without any problems. If NFS works for you, that's the solution. It is better to look to the network than SMB problem.
     
  13. DaMacFunkin

    DaMacFunkin Active Member

    Hi Mark, when in a Cinema have you been able to ‘skip forward’ ? :)
     
  14. DaMacFunkin

    DaMacFunkin Active Member

    I agree, SMB works fine in my setup with Zidoo, NFS starts to stutter and choke.
    I’m running unraid server on same gigabit switch as Zidoo so NFS should be fine, but SMB is better?
    Go figure.
     
  15. Markswift2003

    Markswift2003 Well-Known Member SUPER Administrator Beta test group Contributor

    Lol - can't remember the last time I went! In fact, yes I do and I was absolutely gobsmacked they weren't even arsed to mask a 2.40 presentation on a 16:9 screen!!! Haven't been since.

    To be fair, I rarely, if ever, skip forward or backward - just occasionally pause for the loo - something else you don't get at the cinema!
     
  16. Mabon

    Mabon Active Member

    The last time I went to a cinema was in 1982/3 to see Gandhi in the Odeon, Leicester Square :rolleyes:!
     
  17. Mabon

    Mabon Active Member

    Same here, same speeds!
     
  18. Polypenko

    Polypenko Member

    Same here no problems at all, copying data from pc via cable to Z1000pro and 90/100 MB/s.
     
  19. sandyj

    sandyj New Member

    No problem pleased it worked for you as it is a really good player and everything I use works pretty flawlessly now including TV and movies match 100% for me. This SMB issue with Linux based systems is not that usual there is many variables going on here I am just pleased that the Zidoo team appear to care about the product and do the best they can it is a difficult thing to achieve perfection.
     
  20. Gábor Tehenes

    Gábor Tehenes New Member

    The problem with MP6 is that the disc icon flashes and the lines highlighted in blue bounce ... this has only been since the last update ... and usually for Sacd iso files, discs with many tracks do not play the last few tracks from the line, but repeats the previous one ... Have you experienced anything else similar?
     

Share This Page